Slik forholder vi oss til Koronaviruset på Gol. Det er viktig å oppdatere seg på gjeldende informasjon angående tiltak for å redusere smitte av Koronaviruset.

Vi anbefaler alle å oppdatere seg på, og forholde seg til, informasjonen fra Folkehelseinstituttet på www.fhi.no.

INFORMASJON FRA GOL KOMMUNE
Gol kommune ved kommuneoverlegen pålegger turistnæringen å stenge hoteller, overnattingssteder og skianlegg i to uker fra og med 13.03.2020.

VIKTIG MELDING fra Gol Kommune til alle eiere av fritidsbolig i kommunen:
Er du hytteeigar i Gol kommune men har fast bustadsadresse ein annan stad? Då ber me deg, i tråd med føringar frå regjering og helsemyndigheiter, om IKKJE å reise på hytta. Dette gjeldt også om du ikkje er sett i karantene. Me er ikkje dimensjonert for å handtere fleire sjuke personar i forbindelse med pandemi.

Gol kommune oppdaterer nettsidene sine fortløpende med ny informasjon, følg med her: www.gol.kommune.no

For SMS-varsling må du registrere deg på servicevarsling.no

VANLIGE SPØRSMÅL FRA INNBYGGERE, TURISTER OG HYTTEEIERE:

Q: Kan jeg som hytteeier oppholde meg på Gol?
A: Grunnet kapasitetsutfordringer i helsesektoren, ber kommunen folk som har bostedsadresse utenfor kommunen om å IKKE reise til Gol, men oppholde seg på sitt faste bosted. Dette er i tråd med regjeringens oppdaterte føringer i dag.

Q: Kan jeg komme til Gol når jeg er i karantene?
A: Nei, du kan ikke komme til Gol. Karantene må du gjøre i din bostedskommune.

Q: Er turistkontoret stengt?
A: Ja, turistkontoret holder stengt for besøkende, men vi er tilgjengelige pr. tlf. 40016092, gol@golinfo.no og messenger på Facebook, man- fre kl. 09.00-16.00.

Q: Er Alpinsentrene stengt?
A: Ja, alle alpinsentrene på Gol er stengt. Dette gjelder Skagahøgdi Skisenter, Golsfjellet Skisenter Bualie og Storefjell Ski-og Akesenter. Alpinsentrene har besluttet å stenge fom. 13.3 inntil videre.

Q: Blir langrennsløypene kjørt opp?
A: Nei, kommunen har bestemt at det ikke skal kjøres nye løyper inntil videre. Følg med på www.skisporet.no.

Q: Er matbutikkene, butikker og restauranter åpne på Gol?
A: Her er en oversikt over hvilke butikker som er åpne pr. dags dato.

Q: Hvis jeg sitter i karantene kan noen hjelpe meg?
A: Har du behov for hjelp til små tjenester,ta kontakt med Golhjelpens egen facebook-side. Røde Kors tilbyr også hjemlevering av dagligvarer for de som er i hjemmeisolasjon eller karantene. De kan også hente medisiner for deg på apoteket. Ring 32029020 for kontakt med Røde Kors.

Q: Jeg har spørsmål om Korona, hvor henvender jeg meg?
A: Det er opprettet et egent tlf. for hele Hallingdal for alle henvendelser angående korona. Du kan kontakte informasjonstelefonen om korona på 32 08 50 50. Telefonen har åpningstid på hverdager mellom 09:00 – 15:00. Telefonen betjenes av helsepersonell, som kan svare på spørsmål om karantene, isolasjon, prøvetaking og om man er usikker på om man har behov for lege.

Q: Jeg tror jeg har blitt smittet?
A: Om du tror du kan ha blitt smittet må du ringe fastlegen din først (ordinær kontortid) eller legevakten på kveld, natt og helger. Telefonnummeret til legevakten er 116 117.