27.04.20
Slik forholder vi oss til Koronaviruset på Gol. Det er viktig å oppdatere seg på gjeldende informasjon angående tiltak for å redusere smitte av Koronaviruset.

Vi anbefaler alle å oppdatere seg på, og forholde seg til, informasjonen fra Folkehelseinstituttet på www.fhi.no.

INFORMASJON FRA GOL KOMMUNE
Gol kommune oppdaterer nettsidene sine fortløpende med ny informasjon, følg med her: www.gol.kommune.no

For SMS-varsling må du registrere deg på servicevarsling.no

VANLIGE SPØRSMÅL FRA INNBYGGERE, TURISTER OG HYTTEEIERE:

Q: Kan jeg som hytteeier oppholde meg på Gol?
A: Hytteforbudet ble opphevet 20. april.
Selv om det nå ikke er straffbart å overnatte på hytta, gjelder rådet om å redusere fritidsreiser. Unngå rundreiser og planlegg reisene med tanke på at du ikke bidrar til risiko for smittespredning mellom steder. Er du syk skal du ikke gjennomføre fritidsreiser, heller ikke til hytta. Da skal du være hjemme.Disse rådene gjelder inntil videre.

Q: Kan jeg komme til Gol når jeg er i karantene?
A: Nei, du kan ikke komme til Gol. Karantene må du gjøre i din bostedskommune.

Q: Er turistkontoret stengt?
A: Turistkontoret holder åpent. Vi er også tilgjengelige pr. tlf. 40016092, gol@golinfo.no og messenger på Facebook, man- fre kl. 09.00-16.00.

Q: Er Alpinsentrene stengt?
A: Skagahøgdi Skisenter er stengt for sesongen. Golsfjellet Skisenter Bualie og Storefjell Ski-og Akesenter tar fortløpende vurderinger.

Q: Blir langrennsløypene kjørt opp?
A: Ja, følg med på www.skisporet.no.

Q: Er de kollektive transportmuligheter redusert?
A: Ja, det er noe redusert. Kollektiv transport fra VY og Brakar har noe reduserte tider – se www.vy.no og www.brakar.no. Lokal buss mellom Hemsedal og Gol har også reduserte tider, se tabell her.

Q: Er matbutikkene, butikker og restauranter åpne på Gol?
A: Ja

Q: Hvis jeg sitter i karantene, kan noen hjelpe meg?
A: Har du behov for hjelp til små tjenester, ta kontakt med Golhjelpens egen facebook-side. Røde Kors tilbyr også hjemlevering av dagligvarer for de som er i hjemmeisolasjon eller karantene. De kan også hente medisiner for deg på apoteket. Ring 32029020 for kontakt med Røde Kors.

Q: Jeg tror jeg har blitt smittet?
A: Om du tror du kan ha blitt smittet må du ringe fastlegen din først (ordinær kontortid) eller legevakten på kveld, natt og helger. Telefonnummeret til legevakten er 116 117.