STOLPEJAKTEN ER TILBAKE!

Nyhet: Nye stolper i Gol Sentrum! Kan erobres til fots og på hjul.

Det er 3 kart på Gol

  1. Gol Sentrum
  2. Golsfjellet
  3. Røde Kors hyttene
Hvor Lanseringsdato Siste dato
Gol sentrum 30. April 17. oktober
Golsfjellet 21. Mai 17. oktober
Gol & Golsfjellet 21. Mai 17.oktober

 

Bilde: Gol Sentrum

 

Hva er Stolpejakten?

Stolpejakten er et gratis aktivitetstilbud for alle som trenger en real utfordring og motivasjon for å komme seg ut i by og natur. På ulike destinasjoner over hele landet er det plassert ut stolper med ulike fargekoder. Disse skal du finne å registrere gjennom en app og en QR kode,  som du vil få forskjellig poeng for avhengig av vanskelighetsgrad. Det er ingen tidspress, og retter seg ut mot unge, gamle, inaktive, aktive, skoleelever, syklister, funksjonshemmede og rullestolbrukere. Rett og slett ALLE. Stolpejakten er gratis, og et sosialt tiltak fra lokalsamfunnet. Her på Gol er stolpejakten et samarbeid mellom Golsfjellet, Røde Kors og Visit Gol.

SLIK FUNGERER DET

  1. Finn stolper

Det første du trenger for å være med på stolpejakten er kartet hvor stolpeplasseringene er markert. Kartet eksisterer i to versjoner: fysisk kartmappe eller elektronisk integrert i app. Kartbrosjyren er å finne gratis hos diverse utsalgssteder og institusjoner (dette varierer fra kommune til kommune). Stolpejakt-appen kan lastes ned gratis fra Google Play eller AppStore. Når kart er på plass er det bare å komme seg ut å finne stolper. Det er mange stolper å finne fordelt på fire ulike vanskelighetsgrader*.

Klarer du å finne alle?

*Stolpene har følgende vanskelighetsgrader:

  • GRØNN – veldig enkel, kan nåes med sykkel og rullestol
  • BLÅ – enkel
  • RØD – medium
  • SVART – vanskelig

 

2. Registrer

Du velger selv hvor mange stolper du finner. Uansett, det er artig å ha oversikten over hvordan man ligger an! Dette gjøres ved å registrere stolpene, enten elektronisk med app eller via vår nettportal, eller manuelt ved å fylle inn direkte på kartet. For å registre elektronisk kreves en konto. Det kan du opprette her, og det er og vil alltid være gratis!

Hvordan foregår selve registreringen? Hver stolpe er påtrykt en kode og en QR-kode. For manuell registrering noteres koden rett på kartet, som senere sendes inn. For elektronisk registrering brukes enten Stolpejakten-appen for å scanne stolpenes QR-koder, eller innplotting av koden i din konto på denne siden (for å gjøre dette, logg inn i menyen til høyre). Så enkelt!

  1. Vinn premier

Når alle kart er stengt vil vi foreta en enkel uttrekkspremiering av alle som har deltatt på våre kart.

Kilde: https://stolpejakten.no/konseptet