Vintermorro på Gol og Golsfjellet

492

Store mengder snø har lavet ned i fjellheimen og forholdene er mildt sagt himmelske! Har du lenge drømt om en skihelg til fjells, så er det nå du skal pakke skiene, termosen og godlua di!

 

 

Langrenn

På Golsfjellet kan du nyte milevis med nypreppede skispor og fantastisk utsikt! Følger du med på skiporet.no holder du deg oppdatert på hvor og når løypene kjøres opp. Fra Golsfjellet kan du gå videre mot Nystølfjellet og mot Hemsedal dersom du ønsker å legge enda flere mil under skiene dine.

Fra Gol sentrum, helt på toppen av Skagahøgdi skisenter kan du spenne på deg skiene og gå milevis i oppkjørte spor innover vidder mot Hemsedalsfjellene og Ål, med utsikten mot Hallingskarvet og Reineskarvet som belønning.

Alpinsentere

En kort kjøretur unna sentrum finner du Skagahøgdi skisenter med skiheis og Café Utsyn på toppen. Her kan du boltre deg i 25 varierte korte og lange nedfarter fordelt på 500 høydemetere! sentrum.

Golsfjellet har to alpinbakker, her er det både stolheis, ski/alpin og -kjelkeutleie. Sjekk ut hvert enkelt senter for mer utfyllende informasjon Golsfjellet Alpinsenter og Storefjell.

Følg med på fnugg.no for åpningstider og forholdene i alpinanlegg.

Les mer om skiutleie på Gol og Golsfjellet.

 

 

Aking

Solseter ligger på vei til Golsfjellet, 7 km utenfor Gol sentrum. En naturlig bakke for aking i både dags- og flomlys. Mulighet for grilling av mat og oppvarming i grillhytten på toppen av bakken.

Renslotunet rett ved Gol sentrum byr på moro for små og store. Mens barna koser seg med aking, kan voksne fyre opp bålpanna rett ved gapahuken. En god kombinasjon av moro og hyggelige stunder.

Ved Øknin, Hovdestølen og Langstølen Kafé finnes det akebakker.

Oset Fjellhotell har en super akebakke bak hotellet, men kjelker, matter og ufoer.

Storefjell Ski- og Akesenter har egen kjelkebakke for spesialkonstruerte kjelker, som dras opp til toppen med skiheisen. 1500 meter med fart og spenning. Åpent hver helg, jul/nyttår, vinter- og påskeferie. Stengt utvalgte helger pga. lukket arrangement. Aldersgrense er 12 år. Det eneste du må gjøre er å leie kjelke og hjelm i skiutleia, så er moroa i gang! Perfekt for grupper opp til 40 personer! Ta kontakt på e-post: 1001@storefjell.no eller telefon: +47 32 07 80 00

Egne akedager på Golsfjellet Alpinsenter og Skagahøgdi.

 

 

 

Bilde: Taylor Friehl

Skøytebane

En fantastisk skøytebane blir til på Tisleia, på Golsfjellet. Gå på skøyter eller ta med venner for spennende bandykamper.

Glitre Stadion, som driftes av Gol IL, er en flott og sentrumsnær 400 m naturisbane. Skøyteutleie tirsdag og torsdag kl. 18–20. Åpent hele vinteren. Flombelysning (lysbryter ved speakerbua).

 

 

Bilde: Tubbehaugen Camping

Eselvandring

Bli med på en herlig tur med esler på Tubbehaugen Camping. Kos deg med grilling eller bål etterpå. Hvis dette høres interessant ut for deg, ikke nøl med å ta kontakt på telefon: 98812724 eller 92156282.

 

 

Trugetur

Truger gir frihet til å vandre gjennom skog og snødekte landskap. Finn egne veier og nyt naturens ro. Truger kan du leie på Kamben Høyfjellshotell, Oset Fjellhotell eller på Gol Turistkontor.

 

 

 

Bilder: Solfure

Snøscootersafari

Opplev spenningen av frisk vind og kjenn på kraften fra en snøscooter. Gol Motor & Fritidspark tilbyr snøscootersafari opplevelser. Daglige turer kl. 10, 12 og 14. En morsom aktivitet for liten og stor! Besøk golmotorpark.no for mer informasjon og forhåndsbestilling.

 

 

 

 

Utleie av vinterutstyr

Det finnes flere steder der du kan leie utstyr til sport, lek og friluftsliv. Her er noen flotte alternativer. Les mer om hvor du kan leie utstyr.

 

Utesauna

Oset Fjellhotell leier ut sin hyggelige sauna, året rundt. Det er plass til maksimalt 8 personer. Garderobe og mulighet for en forfriskende utendørs (kald) dusj, et isbad, eller en varm dusj på hotellet. Kontakt hotellet for booking.

 

Grilling

Gapahuk på Renslotunet er et flott tilrettelagt grillsted med gangavstand fra Gol sentrum. Benker, bålpanne og utedo.
Solseter kan du også fyre bål, grille mat og varme deg i grillhytten på toppen av bakken.
Skiløypenettet på Golsfjellet har syv grillhytter i nærheten av kryssene G20, G45, G48, G53, G67, G68 og G70. En grillhytte står på Nystølfjellet, ved N25 Dugurdstjedn. Opheims-, Torpo og Skaraåsen har grillsted ved Hovdestølen, Øknin og Nystølane. Grillhyttene er tilgjengelige hele året. Ta med ved og grillmat.

 

Bilde: Kamben. Thea Brønlund

Overnatting

Snu nesa mot Golsfjellet og book deg inn hos våre herlige fjellhotel, hytter og fjellstuer.
Enten du skal på helgetur eller planlegge vinterferien, her kommer en oversikt over steder å bo både i Gol sentrum og Golsfjellet. Les mer på Oset, Storefjell, Golsfjell Fjellstue, KambenLøstegårdØrterstølen, Jondalen FjellgårdGolsfjellet Alpinsenter.
Ønsker du å bo i sentrum med handelen og restauranter rett utenfor «døra di» er våre hoteller i sentrum gode alternativer. Pers eller First Camp Gol.


Mat og drikke

Utforsk Gol og Golsfjellet for en mangfoldig matopplevelse med alt fra sushi, pizza, og hjemmelagde retter til tradisjonell kost. Velg mellom en avslappet take away, en hyggelig uteservering eller en naturskjønn golingstur mens du utforsker våre lokale serveringssteder. Les mer om våre fjellstue, restauranter og hoteller.

Gol har noe for enhver smak, til liten og stor, familier, par og hele vennegjengen.
Me sjåast på Gol
Previous articleEventyrløypa Flå-Gol-Hemsedal 115km
Next articleSnøscootersafari