Ta turen til Gol i vinterferien! Vi har snø og masse å finne på.

Langrenn
Det finnes uendelige muligheter for Langrenn på Gol. På Golsfjellet, Søråsen, Skagahøgdi og Nystølfjellet finnes det titalls av mil med trikkeskinner, både i høyfjells- og skogsterreng. Vi anbefaler en kveldstur med hodelykt eller i den lyssatte løypa på Solseter. Rundt om i løypenettverket finner du også grillhytter og betjente serveringssteder – perfekte turmål for familien.

Du kan også gå fra hytte til hytte i hele Hallingdal. Les mer om Langrenn i Hallingdal for inspirasjon. Skisporet holder deg oppdatert på hvor og når det er kjørt løyper.

Ski-og pulkutleie: Golsfjellet Alpinsenter Bualie, Storefjell Ski-og akesenter, Kamben Høyfjellshotell, Oset Høyfjellshotell 

Fakkelturen – skitur i fakkellys på Golsfjellet
Opplev vinterens vakreste kveldstur på ski i fakkellys!
Lørdag 20.februar 2020 kl. 18.00 på Golsfjellet.
Turen går på Golsfjellet der det er lagt opp til to løyper, en lang på 10 km og en kort på 3 km. Start og mål på Oset Høyfjellshotell. Lørdag kveld blir det satt ut fakler i løypene og er værgudene med oss så håper vi på at vi får måneskinn i tillegg.

Les mer og meld deg på her: påmelding åpner i januar

Alpint og aking
Vi har tre flotte alpinsenter på Gol som alle holder åpnet hver dag i uke 8 og 9. Her finner du noe for hele familien. Ønsker noen heller å gå langrenn finnes det langrennsløyper ut i fra alle alpinsentrene.

Golsfjellet Alpinsenter Bualie finner du på Bualie på Golsfjellet. De har to heiser, ni nedfarter og terrengpark med hopp og rails. De har også en egen varmestue. De tilbyr utleie av alpint utstyr. De holder åpnet hver dag i uke 7, 8 og 9.

Storefjell Ski-og akesenter finner du også på Golsfjellet. De har et stort barneområde, 3 heiser, åtte nedfarter, terrengpark og egen varmestue. I tillegg er det egen nedfart for spesialkjelker(12 års aldersgrense), samt to store ake- og skilekområder for de minste. De tilbyr utleie av alpint utstyr. De holder åpent hver dag i uke 7, 8 og 9.

Skagahøgdi Skisenter ligger på 900 moh rett ved Gol Sentrum. Med tre heiser og 25 nedfarter, barneområde, varmestue samt en egen terrengpark med spennende elementer. De tilbyr utleie av alpint utstyr. De holder åpent hver dag i uke 8 og 9.

Les mer om alle skisentrene på fnugg.no.

Skøyter
Gol har åpen skøytebane på Glitre. Lån gjerne skøyter i BUA. Ta kontakt på buagolidrettslag@gmail.com for å låne.

Trugetur
Med truger på beina kan du komme deg fram nesten over alt på vinterlig føre. Finn din egen vei innover skogen eller viddene og nyt naturens ro. Truger kan du leie på Kamben Høyfjellshotell er på Gol Turistkontor. 

Isfiske
Ta med deg isbor, pilkeutstyr, varme klær, noe å sitte på og god tålmodighet – så kanskje er det du som lurer storfisken i vinter. På Golsfjellet er det tillat å isfiske/pilke på Tisleiafjorden og Trytetjednan. Ved isfiske må du være varsom og sjekke isen nøye, spesielt på regulerte vann som Tisleifjorden. Benytt sikkerhetsutstyr som ispigger, flyteplagg osv. Fiskekort kjøper du via inatur.no.

Hundekjøring
På Golsfjellet kan du prøve deg som fører eller passasjer på et hundespann.
Kontakt Hemsedal Huskies for mer informasjon.
Tlf: 4827 6199
E-post: post@hemsedalhuskies.no
www.hemsedalhuskies.no

Kiting
Til tross for at det vanligvis ikke er spesielt vindfullt på Golsfjellet, er det utmerkede forhold for kiting og skiseiling. Egnede steder er på «vidda» ovenfor Storefjell Resort Hotel og på Tisleiafjorden med utgangspunkt nedenfor Oset Høyfjellshotell.

Kanefart
Kanefart er en spesiell opplevelse med hest og slede på snø. Turen startet utenfor resepsjonen på Storefjell Resort hotell og avslutter ved Kamben Høyfjellshotell. Fra Kamben blir det buss tilbake til Storefjell. Må bookes på forhånd. Booking på tlf. 90578000 eller epost hans@storefjell.no.

Tropicana Badeland
Pers Hotell finner du Tropicana er et av Norges største kombinerte innen- og utendørs badeland. Megasklier, bølgebasseng, grotter og Wild River er vanvittig moro for små og store barn. Våre to største innendørs sklier er hele 106 meter og 98 meter lange. Eget jungelland for de minste, med 35 cm dypt vann.

Handel
Gol er handelssentrum i Hallingdal og her finner du alt du trenger for en vellykket vinterferie. Butikkene bugner av flotte varer og i kafeene og restaurantene finner du alltid noe godt for ganen. Gol tilbyr et yrende handelsliv.

Overnatting
På Gol kan du bo sentrumsnært eller på fjellet, på hotell, hytte, i leilighet eller campingplass.

Golsfjellet
Vi har flere flotte hotell og hytter på Golsfjellet. Bo rett i vinterland med tilgang på langrennsløyper og alpinbakker. Bestill din vinterferie på hotell her.
Ønsker du heller å leie en hytte? På Gol finnes det flere hytter du kan leie. Finn din hytte her.

Sentrum
I Gol sentrum yrer det av liv, handel og kafeliv. Bo sentrumsnært og få det beste av to verdener; vinter og urbant handelsliv. Se våre overnattingssteder i sentrum her.