Gol i Hallingdal

Har flotte fiskemuligheter både i elv og fjellvann. Gol har et mangfold av elver og vann hvor bitevennlige ørret venter. Prøv de idylliske små ørretvannene på Golsfjellet eller båt på  Tisleia, fiskelykken i fjellvann på Søråsen, den flotte og unike Hemsila eller den lange Hallingdalselva.

Ørretfiske i Hallingdalselva

Velkommen til fiske i Hallingsdalselva i Gol. Elva har fin bestand av ørret. Fiskekortet gjelder Hallingdalselva i Gol kommune fra Ål kommunegrense ved Trillhus til Nesbyen kommunegrense ved Svenkerud. (kilde: inatur)

Fiskekort gjelder for fiske med stang fra land. Kortet gjelder ikke fisking fra båt, eller belly boat er ikke tillat.

Fangst må skje med stangfiske (enkelkrok, mark), spinner/sluk eller fluefiske med inntil 3 oppheng. Kort kan kjøpes i utvalgte butikker på Gol, Gol Turistkontor og inatur.no

Fjellfiske på Golsfjellet

Besøk et sportsfiskereventyr som kan oppfylle dine våteste drømmer! Fiskekortet gjelder 20 vann og øvre del av Tisleielva (Gol kommune).

Sunnhetstilstanden i våre vassdrag er meget god, noe som gjenspeiles i fiskenes gode
kondisjon. Vi arbeider også aktivt med tilgjengeligheten til våre
vann, slik at det i dag er mulig å kjøre helt fram til enkelte fiskeplasser.
Vi har også tilrettelagt for funksjonshemmede ved Hammertjedn (brygge)
og Vesletjern (ved vannkanten).

Ved enkelte vann er det plassert ut benkebord, og foreløpig er det montert en gapahuk ved Flataskor.

Om du ønsker å komme ut i ensomme villmarksområder
er også de mulighetene til stede i rikt monn.

På Golsfjellet har du alle muligheter: Vann, elver og bekker der ørretene lever naturlig i høyfjellsnaturen, slik de har gjort til alle tider. Fiskekort kan du kjøpe her.

Tillatte fangstmetoder: Stangfiske med enkel krok, spinner/sluk samt fluefiske inntil 3 oppheng.

Bruk av båt er lov for grunneier med garnrett i Tisleifjorden. Båt kan leies på Oset Fjellhotell.

Fjellfiske på Søråsen

Fjellområdet Søråsen ligger mellom Gol og Bagn i Valdres. Søråsen finner du ca. 20 fiskevann i ett fjellområdet. De 20 vannene ligger mellom 700 og 900moh. Fjellørretten er den fisken man oftest treffer på, men vi har også vann der abboren regjerer.

Flere vann er meget lett tilgjengelig og derfor supre for de som ikke ønsker å gå seg ihjel for å få svingt stanga, men vi har også vann som krever en liten fysisk utskjeielse før duppen blir våt. Vi har vann som er tilrettelagt for rullestolbrukere, rene fluefiskevann og vann der man kan fiske med båt eller bellyboat. Gol jff kan tilby fiske for enhver smak!

Kjøp Fiskekort her eller i utvalgte butikker i Gol sentrum.

 

Ørretsfiske i Nedre Hemsil 

Nedre Hemsil starter nedstrøms Eikredammen og strekker seg 15 km i varierende natur ned til Hallingdalselva i Gol sentrum. Mange fine spennende kulper. Raste og utsiktplass ved Buksebrune anbefales for pauser og utsikten.

Fangstmetoder: 1 stang pr fisker. Flue, mark, spinner eller sluker er tillat. Maks krokstørrelse på 10, og senetykkelse på 0,18 mm.

Ståsnører og fisk med dupp er ikke tillat her. Kjøp fiskekort i Gol sentrum (utvalgte butikker), Joker Robru eller inatur.no