Hyttekos og familietid hører sammen og er et velkjent fenomen i norsk kultur. Ingen eier flere hytter enn oss, ifølge SSB er det hele 437 800 hytter og fritidseiendommer registret i Norge i 2020. Og flere skal det bli. Det bygges stadig ut nye hyttefelt og du kan velge akkurat den standarden du vil ha.

Ved kjøp av hytte og eller hyttetomt er mange nøye med å velge ut hvilket område de ønsker å benytte til helger og ferier framover.  Ifølge eiendomsmegler Håkon Wøllo ved EiendomsMegler 1 på Gol er det flere kriterier vi legger til grunn ved valg av området til fritidseiendom. Han mener hyttekunden er opptatt av hvilke aktiviteter som er i nærheten. Er det skiløyper, alpinbakker, tur- og sykkelstier i området er utgangspunktet godt for videre vurdering. Vi vil også finne ro og fred på hytta og er svært opptatt av å skape et samlingspunkt for familie og venner.

Foto: Cathrine Dokken

Midt mellom Bergen og Oslo finner du Gol i Hallingdal, en liten kommune med knappe 5000 innbyggere. Her finner man et trivelig handelssentrum med restauranter og butikker og et stort fjellområde med skiløyper, tur- og sykkelstier, alpinsenter, høyfjellshotell og koselige fjellstuer. Gol og Golsfjellet har en familievennlig profil og et svært populært område å sette opp hytte. Det er en ro over området og et vakkert landskap som tiltrekker seg både barnefamilier, mosjonister og par. I tillegg finnes det godt utbygd infrastruktur med tanke på veier, vann, avløp, fiber osv.

Det er mye aktivitet på Gol. Både flere festivaler gjennom året og et levende handelssentrum gjør Gol til et naturlig valg for mange. Her finner du alt du trenger for et avslappende og innholdsrikt hytteliv.

Hyttefelt på Gol

Nystølfjellet
Nystølfjellet er motstykket til fjellandsbyer med afterski. Det er et område for rekreasjon og hvor nærhet til naturen er i fokus. For Nystølfjellet er det viktig at området framstår som et friluftsområde også etter at det er ferdig utbygd. Tilbyr salg hyttetomter og hytter. Les mer om Nystølfjellet her.

Oset hyttefelt
Sentralt på Golsfjellet. Med skiheis, et av Norges beste skiløypenett og fantastisk natur sommer som vinter, har vi lagt alt til rette for at du skal få den optimale plasseringen av din drømmehytte. Tilbyr salg av hyttetomter. Les mer om Oset hyttefelt her. 

Skagahøgdi
Et steinkast fra Gol sentrum finner du Skagahøgdi, på 900 moh. Et sted med utsikt og mye sol, et sted å finne roen, sommer som vinter. Her kan du nyte naturen i familievennlige leiligheter med ski inn/ut til nypreparerte langrennsløyper og 25 nedfarter i Skagahøgdi Skisenter. Du får i tillegg en spektakulær utsikt over fjellheimen. Tilbyr salg av hyttetomter og leiligheter. Les mer om Skagahøgdi her.

Bualie
I Bualie på vakre Golsfjellet kan vi tilby flotte hyttetomter og høystandard-leiligheter med panoramautsikt til salgs. All infrastruktur er ferdig utbygd, og vannverket (forøvrig skikkelig godt vann) er offentlig godkjent. Dere får ski inn/ut både til Golsfjellet Alpinsenter og skiløypenettet (ett av Norges beste langrennsområder) på Golsfjellet. Ikke nok med det, sykkelveiene, fiskemulighetene og turområdet er også av Norges beste. Tilbyr salg av hyttetomter og leiligheter. Les mer om Bualie her.

Bjødnalie
Bjødnalie har en flott beliggenhet mellom Kamben Høyfjellshotell og Storefjell Resort Hotell. Området er meget solrikt og ligger i et svakt skråned område. Området i Bjødnalie er kombinert med naturskjønt område og et flott kulturlandskap. Det er et fullstandard hyttefelt med bilvei til døra. Tilbyr salg av hyttetomter og hytter. Les mer om Bjødnalie her.

Storefjellstølen
Endelig kan vi vise deg våre fantastiske tunhytter på Storefjellstølen. Her er tusen år gamle tradisjoner, kulturarv og historie fusjonert med den moderne hytteeiers krav til høy komfort, smarte arkitektløsninger og tidløs estetikk. Midt i dette vakre kulturlandskapet på Golsfjellet har den varme, gode hyttekosen vært målet vårt fra aller første tanke. Praktisk smarte og vakre byggmesterverk du kan bli den stolte eier av. Les mer om Storefjellstølen her.

Storefjell Panorama

Midt mellom Valdres og Hallingdal, litt over 1001 m.o.h, ligger Storefjell. Uansett om du søker roen i den norske fjellheimen, eller aktiviteter, fart og spenning, er dette stedet å være. Storefjell har en unik beliggenhet på Golfjellets beste solside. Med leilighet 1020 m.o.h. på Storefjell Panorama får du alt den norske fjellheimen kan tilby, – og litt til, med fantastisk utsikt mot sør. Les mer om Storefjell Panorama her.

Hytteformidlere
Privatmegleren Hallingdal 
EiendomsMegler 1 FjellMegleren

Lokale håndverkere

Elektrikerfirmaer
Elektrikerservice Hallingdal AS
Elektroservice Hallingdal Installasjon AS
Strøm Service

Byggfirmaer
Byggteam AS
Skr. Blakkestad Bygg og Vedlikehold
Kinneberg Bygg og Brannsikring

Murer
Murmester Markussen AS

Rørlegger
Bademiljø VVS Miljø

Byggmateriale
Maxbo Gol
Montér Gol
Slaatto Sag og Høvleri
Svøo Sag og Høvleri

Øvrig
Gol Kjøl og Frys
Hallingdal Tre og Hage
Ramirent

Bruse AS

 

Previous articleSkistatus
Next articleSentrum Bilvask Brennhovd