Vi kickstarter juni med en real sykkelhelg på Gol. 17-19 juni ønsker vi å vise frem alle våre sykkelmuligheter på Gol. Vi har også splitter nye flytstier, som er sykkelstier med diverse elementer som hopp, svinger, railer osv.. Det blir sykling i pumptracken, guidet turer for terrengsyklister og sykkelkonkurranse med og uten strøm.Det blir også satt opp Barnas Sykkelløp for de minste og andre familievennlige ruter og aktiviteter.

Bilde: Hallingdal Rides

 

BARNAS SYKKELLØP

For de minste arrangerer vi Barnas sykkelløp i samarbeid med SpareBank 1 Valdres Hallingdal. Alle barn kan delta på sykkelløp. Påmelding fra kl. 11:00. Startsskuddet går kl. 12:00. Av hensyn til covid-19 restriksjoner må alle barn ha med egen sykkel, hjem og sørge for å holde god avstand. Det vil derfor ikke være fellesstart med 1 og 1. Det er mulig å ha med foreldre. Det vil være premier til alle i målområdet. 😉

SYKLING I PUMPTRACK & SKATEPARKEN

De TØFFE kan prøve ut vår Pumptrack og skatebane i parken. En tøff aktiviteter for barn og ungdom. Du kan leie sykkel og skateutstyr på Gol Turistkontor hele helgen.

Bilde: Hallingdal Rides

TERRENGSYKLING GUIDET SYKKELOPPLEVELSE

Den som søker fart og spenning kan bli med vår engelske guide på stisykling fra Syningen, via Skaraåsen og ned til Tuppeskogen. Transport fra Gol Turistkontor kl. 10.00. Turen starter kl. 11.00 fra Syningen. Sykkelløypa er en blå/rød løype, og passer for deg som har litt erfaring fra før.

PRAKTISK INFO

Syningen – Skaraåsen – Tuppeskogen -Gol sentrum

Turlengde: 3-4 timer. Aldersgrense fra 16 år og oppover. Passer lett øvet /øvet stisyklister.

Fulldempet stisykkel er beste, men annet utstyr kan også brukes.

Pris: 850,- Guidet tur, transport og inkl. lunsjpakke Kun 4 plasser igjen!

Påmelding : HER

Leie sykkel : HER

 

STOLPEJAKT PÅ TO HJUL

I år kan du bruke sykkel på å samle mange av stolpene. I Gol sentrum er det 20 stolper å jakte, og for de som ikke kjenner til stolpejakten er det en app kalt “stolpejakten”, du må laste ned for å finne hvor de forskjellige stolpen står. På Gol er det 80 stolper til sammen, men i hele Norge er det flere tusen stolper du kan jakte. Det er forskjellige vanskelighetsgrad og hver stolpe gir deg poeng. Dette er en fin sommeraktivitet som motiverer deg til fysisk aktivitet og samtidig får du besøkt mange fine steder i Norge.

Under vil vi gi noen anbefalte turer som både gir god trening og stolper på veien.

GOL PÅ LANGS, EIKLERUNDEN – lett familietur

Alt avhengig av form og lengde på sykkeltur, så kan du f.eks Sykle fra Gol sentrum, her er det flere stolper å finne, bla. Utenfor Turistkontoret vårt, nedover mot Gol Camping. Litt forbi campingplassen står det en gapahuk og ei bru over på Eiklesiden. Denne kan du følge hele veien mot Mobrua. Viss man ønsker, kan man kombinere sykkeltur med en gåtur opp til Benkejuvet, hvor det står en rød stolpe.

Selve sykkelturer rundt Eiklesida passer for alle aldre og nivåer. Sørg for å legge inn stopp på veien enten hos dine lokale kiosker eller ta med matpakke 🙂

GOLREPPEN RUNDT – Middels

Ønsker du en sykkeltur med utsikt og kulturell stimuli?

Da anbefaler vi deg å sykle Golreppen rundt.

Start i Gol sentrum og fortsett opp gangveien langs Hemsedalsvegen. Ved enden av gangveien tar du til venstre oppover. Etter ca en kilometer kommer du til Gol kyrkje. Fra Gol kyrkje kan du enten ta til venstre ned Golbergsgutu og retning sentrum. Eller du kan legge turen videre forbi Hallingdal Folkehøgskule og Gol Bygdemusem for en litt lenger tur. Avslutt med en behagelig trilletur tilbake til sentrum.

SKAGAHØGDI UP – FRA GOL SENTRUM TIL TOPPEN AV SKAGAHØGDI SKISENTER

En perfekt sykkelutfordring for deg med eller uten strøm!

Lørdag 18. juni kan du ta styrkeprøven å prøv å sykle opp til toppen av Skagahøgdi Skisenter, og nyt den fantastiske utsikten. Det er en bratt tur med 650 høydemeter stigning fra bunn til topp, og forhåpentligvis har du strøm hele veien, avhengig av hvor du starter og hvilken sykkel du har. I fjor ble vinnertiden 33 minutter, klarer du å slå den?

Starter du ved turistkontoret vårt så anbefaler vi deg og sykle opp Tuppeskogen og inn på vei Golbergsgutu. Veien tar deg opp til Gol kirke, før grusveien starter opp til toppen av skisenteret. Det er ca. 8,5 km en vei fra sentrum og opp til toppen. På veien opp til Skagahøgdi kan du plukke med deg stolper både i tuppeskogen, stavkirketomta og på toppen av skiheisen.

VI UTFORDRER DEG! 

Påmelding her eller møt opp på dagen.

Registrering på Gol turistkontor fra 13:00-14:30

Send oss din tid med bevis så klart (fra strava, polar, garmin osv..), så vil vi kåre vinneren av Skagahøgdi UPP med gavekort på sesongkort fra Skagahøgdi Skisenter (verdi 4500,-)

Det vil være 3 kåringer; en for de som tråkker seg opp uten hjelp (dame og herre klasse) og en for elsyklister.

Send oss ditt bidrag innen mandag 20.juni kl 09:00 til post@visitgol.no 

UTLEIE AV SYKLER MED OG UTEN EL

MOTORSYKKEL

Like ved Gol stasjon ligger Gol Motor og Fritidspark. Her har du mulig for å prøve motor aktiviteter på både 2 og 4 hjul, selvsagt i trygge omgivelser. Parken har også gode muligheter for å kjøpe litt drikke, snacks og grillplass med lavo og volleyballbane.

 

MJØLKEVEGEN

En vakker fjell og stølsopplevelse er å sykle en eller flere etapper langs Mjølkevegen, som er kåret til en av Norges flotteste sykkelturer. Ta bergensbanen fra Oslo eller Bergen til Gol i Hallingdal. Lei deg (el)sykkel fra Intersport Gol som du kan levere tilbake til utgangspunktet eller der du ønsker langs Mjølkevegen.

Turen starter i Gol sentrum. Derfra kan du bare sette på «power» på sykkelen og sette kursen mot første stopp, Golsfjellet. Vel oppe på Golsfjellet kan du nyte resten av dagen på Storefjell Resort Hotell med god mat og flott utsikt.

Et annet alternativ er å ta toget til Gol stasjon med egen sykkel og bestille hentetransport via Storefjell Resort Hotell. Dette må forhåndsbestilles og gjelder kun for hotellets gjester.

 

SYKKELPUB

En del av turen er å kunne kose seg med ferdigdekket bord og god bevertning fra lokale restauranter og cafeer. Derfor blir det sykkelpub ute hos Solstad Gjestegård fra kl. 15.00 for alle. Her blir det gode tilbud på mat og drikke og mulighet til å få en prat med andre sykkelinteresserte.

Previous articleÅpning av Hallingmo Stisenter
Next articleAktiviteter i Gol Sentrum