Panoramaveien er nesten 5 mil lang og går fra Hemsedal til Fagernes, over Golsfjellet og tilbake til Hemsedal. Turen kan både kjøres og sykles. Her finner du mektig høyfjell med bratte stup og bølgende setervidde med stølsgrender, fiskevann, elver og bjørkeskog. Mange støler er fortsatt i drift og du kan besøke både Ulsåkstølen på Lykkja i Hemsedal og Øynebråten støl på Golsfjellet.

På veien ser du Skogshorn som ruver 1728 meter over havet og er et av Hemsedals mest kjente fjell. Turen opp gir et flott utsyn og tar ikke mer en 4 timer tur og retur.

Lykkja er Norges høyest beliggende jordbruksgrend. Her blev Lykkja Kapell innviet i 1961.

Fra Panoramaveien er det mektig utsyn mot Hemsedals- og Valdresfjella. Underveis ser du også over til stølsgrenda Grunke, der den nordiske bestselgerforfatteren Margit Sandemo holder til på «Huldrehaugen». Rett etter Nøsen ligger Reinsennvannet (922 m o.h.) med fine bademuligheter. Ved Vasetstølen og Gomobu Fjellstue passer det kanskje med en liten matbit og kaffestopp.

Tettstedet Fagernes har gode shoppingmuligheter. Her ligger Valdres Folkemuseum som med et anlegg på 120 mål, ca. 80 hus og mer enn 16.000 gjenstander er landets fjerde største. Bygningene og samlingene dekker tidsrommet fra 1200-tallet og fram til vårt århundre. Her er bl.a. gårdstun, stølsanlegg, husmannsplass, skolestue og skysstasjon. I flere hus er det håndverkere i arbeid i høysesongen, og i Nystøga serveres norsk tradisjonskost. Utstillingen av bunader fra hele landet gir et innblikk i de veldige variasjonene innen norske folkedrakter.

Fagernes Lufthavn på Leirin er landets høyest beliggende flyplass (820 m o.h.). På Fagernes jernbanestasjon står et skiftelokomotiv og minner om Valdresbanen, som i årene 1906 – 1983 fraktet folk og gods mellom Fagernes og Gjøvikbanen (109 km).

Dersom du vil forlenge turen, kan du legge den innom Leira og Aurdal. Fra Leira sentrum kan du se det såkalte Bergflagget, malt i 1905 og avduket 17. mai 1905. I Aurdal bodde forfatteren Knut Hamsun i flere perioder, bl.a. som konstituert postmester på skyss-stasjonen. Aurdal kirke er severdig, over 270 år gammel og med en klebersteinsdøpefont fra middelalderen. Gravhaugen ved Faslefoss er fra bronsealderen.
I Vestringsbygda ligger Valdres Golfbane med 9 hull i vakker natur.

På turen tilbake over Golsfjellet har du fin utsikt til Hemsedalsfjella.

Når du kommer til Gol finner du Skagatunet bygdemuseum, et opprinnelig gammelt gårdsbruk. Her er det hallingstue, stabbur, låve, skolehus, bekkekvern m.m. Eldste hus er fra slutten av 1600-tallet, de fleste fra tidlig på 1800-tallet.

Rundturens lengde er på ca. 130 km. Panoramaveien har åpent hele året.