Denne sykkelturen går gjennom hjertet av Stølsvidda, den regionen med mest aktive støler i hele Nord-Europa og en av de mest naturskjønne områdene i Hallingdal og Valdres. Dette er et fantastisk sykkelterreng, og turen leder høyt og fritt over platået og går gjennom flere idylliske stølslag med beitende dyr og sommerenger. Utsikten underveis er ikke mindre enn storslått. Du finner turen med kart og gps spor her. 

Turbeskrivelse:

Denne turen tar utgangspunktet fra Oset fjellhotell, men kan også starte andre hotell og hytter på Golsfjellet. Følg veien mot demningen, og følg sykkelsti til Furuseth. Deretter følger du Tisleifjorden 10 km til du kommer til Langestølen. Dette er en perfekt stopp for noe drikke og mat. Ønsker man en kortere rute kan du fra Langestølen velge å sykle opp til Gaukelia og ned til Furuseth, totalt ca 18 km. Veien går videre til panoramaveien ved den nye demningen krysser. Det er her du kan velge mellom å sykle mot panoramaveien ned til Vaset og over stølsvidda eller Tisleisfjorden rundt. Følg veien gradvis oppover til Nøsen Yogahotell og videre forbi Lisjordet støl. På høyre side vil du sykle forbi et stort vann og opp til utsiktspunktet, før veien går nedover til bommen ved Vaset skisenter. 

Følg skilt mot Gommobu fjellstue, her er den bratteste partiet som varer 2 km, før du kommer opp mot utsikten til stølsvidda. Denne delen av ruten gir deg et idyllisk oversikt til flotte deler av Valdres med uberørt natur og gamle støler. Den kompakte grusveien tar deg helt tilø Gaukelia, hvor det går nedover til Furuseth krysset og tilbake til Oset Høyfjellshotell.

Tid: Bruker 5-6 t med stopp avhengig av form og elsykkel vs vanlig sykkel.
Her kan man velge kortere rute ved å sykle opp ved Langestølen Cafe, og derfra og hjem ende opp på 18 km.

Anbefalte stopp

Vi anbefaler deg og ta hele dagen til nytte og benytte deg av alle flotte cafeer på veien hos Langestølen kolonialhandel, Nøsen, Gommobu, Vasskanten Cafe, Åttekanten og Oset Fjellhotell.
Previous articleNystølvarden – Topp 11
Next articleSe årets Fårefestival-program!