Nystølsvarden 1296 moh

Velkommen til Gol høgeste fjelltopp -denne turen byr på panoramautsikt til Norefjell i sør, Hallingskarvet og Reineskarvet i vest, Golsfjellet og Skogshorn og Jotunheimen i nord, med Rondane i nord-øst. På klare dager kan man se Gaustatoppen mot syd syd-vest.

Varhovd via Benken Dugurdsbue Nystølvarden Raudskrinibbi Varhovd (Rundtur)

En flott topptur i et herlig og lett stigende fjellterreng, som byr på både bademuligheter i friskt fjellvann og panoramautsikt på toppen av varden!

Nystølvarden er med sine 1296 høydemetere det høyeste punktet i Gol!

Turbeskrivelse

Fra parkeringen v/Varhovd følger du skilt mot Nystølvarden. Etter ca 3 km kommer du til Dugurdstjern og Dugurdsbue 1240 moh. Dugurdsbue er en grillhytte hvor du kan tenne opp i grillen og ta en rast før du fortsetter turen.

Området er meget godt skiltet med retningsskilt og løypekart i alle løypekryss, så det er enkelt å finne frem. Følg skiltene videre helt opp til toppen av Nystølvarden.

Du kan velge å gå samme vei ned igjen eller ta rundturen som er beskrevet i kartet på denne turen her. Velger du rundturen følger du samme vei tilbake et lite stykke før du tar av til høyre mot Langetjern og Raudskrinibbi. Etterhvert følger du skilter tilbake mot Varhovd som var startpunktet for turen din.

Turen tar ca: 4-5 timer inkl. matpause

Veibeskrivelse

Fra Gol Turistkontor tar du RV51 mot Fagernes/Golsfjellet. Etter ca 19 km tar du av til høyre mot Brenn, merket Nystølfjellet. Kjør ca 5 km til parkering v/Varhovd.

Denne toppen kan nåes i fra begge sider av Nystølfjellet. Se egen turbeskrivelse Nystølvarden – Søråsen i Outdooractive.

 

Nystølvarden – via Søråsen og Frøysokstølan

Turbeskrivelse

Som nevnt over kan denne turen gåes fra begge sider av Nystølfjellet. Og i denne beskrivelsen går du fra Søråsen.

Turen starter ved bommen der du parkerer bilen din. Herfra går du på grusvei innover fjellet i ca 1.5 km i flott landskap! Etterhvert går veien over i en sti i lett stigende fjellterreng. Følg skilter mot Nystølvarden helt opp til toppen i ca 1.5 km. Det er den korteste ruta som er beskrevet her. På veien opp, husk på å snu deg og se hvordan det fine landskapet stiger etter hvert som du går oppover. Ned igjen følger du samme ruta som du gikk opp.

Der hvor veien går over i en sti passerer du en liten elv, her er det koselig å ta seg en liten rast og fylle vannflasken før du starter stigningen opp mot varden på toppen.

Turen tar ca: 2.5 timer inkl.matpause

Veibeskrivelse

Fra Gol Turistkontor kjører du i retning Nesbyen.

Ta av fra Rv7 til venstre mot Bagn og Liagardane. Følg Liagardsvegen videre oppover. Her passerer du en veibom (70 kr) Ta av til venstre v/Frøysokstølan. Her kan du velge å parkere og gå resten, eller betale deg videre m/vipps. Kjør til bommen, her er det en liten parkeringsplass. Den merkede turen starter her.

God tur!

Tom3041_20150816_55d0a82552531-1 Nystølvarden