VELKOMMEN TIL HALLINGDAL – EN AV EUROPAS BESTE LANGRENNSREGIONER! 

Hallingdal har et variert turterreng med lune skoger, høye fjell og åpne vidder.  Vinteren er snøsikker og Hallingdal tilbyr hele 2000 km med maskinpreparerte langrennsløyper i verdensklasse. Dedikerte løypekjørere leverer trikkeskinner og skøytetraseer fra slutten av oktober til midten av mai. Her står vinteropplevelsene i kø.

Preparerte langrennsløyper på Golsfjellet

For oversikt over langrennstilbudet i hele Hallingdal klikk deg inn på skisporet.

Gol og Golsfjellet

Enten du tar turen for å kunne nyte appelsinen i solhellinga eller ønsker en god treningstur, har Gol og Golsfjellet skiløyper som passer deg.

Her finner du ca. 320 km velpreparerte løyper i småkupert og familievennlig terreng. Det varierte terrenget, den uberørte ville naturen, eller det lett tilgjengelige løypenettet med åpne grillhytter og serveringssteder gjør at alle finner sitt lille eldorado her.

Siden de aller fleste løypene starter på høyfjellet, trenger du ikke å klatre til topps for å nyte turen. Her er litt info om de ulike områdene med preparerte løyper i Gol:

140 km velpreparerte løyper i familievennlige omgivelser, 700-1200 m.o.h. Golsfjellet er lett tilgjengelig med adkomst fra både RV. 51 (Golsfjellet) og RV. 52 (Hemsedal).
Les mer om langrennsløypene på Golsfjellet. 

 

Nystølfjellet
60 km med spennende trasèer ved Nystølfjellet er koblet til løypenettet på Golsfjellet. Flotte rundtur-muligheter i området rundt Gol sin høyeste topp på 1296 m.o.h. Et flott terreng med nesten uberørt natur og lite hyttebebyggelse.
Les mer om langrennsløypene på Nystølfjellet.

 

 

Søråsen
Fjellpartiet mellom Herad/ Gol og Bagn i Valdres kalles Søråsen. Her er det 80 km med fine skiløyper. Terrenget er noe mer kupert enn på Golsfjellet og gir store opplevelser via setergrender og fine fjelltopper.
Les mer om langrennsløypene på Søråsen i Gol.

Vinterfjell 06 Vinterbarn 06

 

 

 

 

 

 

Skaraåsen/Skagahøgdi og Torpoåsen
Sentrumsnære skiopplevelser på Skaraåsen/Skagahøgdi og Torpoåsen. 75 km velpreparerte løyper i skogs- og fjellterreng.
Tilgjengelig både fra Gol sentrum, Grønlio og Torpo.
Les mer om langrennsløypene på Skaraåsen/Skagahøgdi i Gol.

 

Solseter Skistadion og lysløype
På Solseter finner du lysløyper på 0.5, 2, 3 og 5 km. Løypenettet er tilknyttet Golsfjellet og er et godt utgangspunkt for korte og lengre turer.
Lett tilgjengelig med direkte adkomst fra RV. 51 (Golsfjellet).
Les mer om langrennsløypene på Solseter.