Livet på stølen

I sommer har du sjansen til å komme tett på husdyr, lokal tradisjon og kultur i naturskjønne omgivelser på Golsfjellet.

På Øynebråten Støl drives stølsbasert melkeproduksjon med opp i mot 25 kyr. Noe av melka blir foredlet lokalt på stølen, og blir til fristelser som melkeprim, rømme og kvikaker som selvsagt er mulig å kjøpe. I tillegg til utsalget er det også åpen stølskafé der det tilbys enkel servering. Stølen er en del av Budeienettverket Hallingdal

Stølen er åpen fra 12-17 torsdag til søndag i juli, i August hver lørdag og søndag 12-17.  Øynebråten Støl finner du Golsfjellet, mellom Hallingen og Oset

Stølsliv i hele Hallingdal

Opplev levende støler med melking, separering, ysting, flatbrødbaking, gjeting, hesjing og stell av dyrene. Stølene har mye å by på, og her er det servering og salg av nylagd stølsmat. Her er surystil og rømme, kvikaku og lapper, fjellsmør, melkeprim og fløteprim, geitost og trøgost. Noen av stølene tilbyr overnatting og ulike aktiviteter. Stølene ligger i fine turområde.  Her, høyt over havet, ligger det til rette for både toppturer og roligere rusleturer i lett terreng. Ta en rundtur i Hallingdal gjennom vekslende landskap til stølsvoller med beitedyr.

For mer informasjon trykk besøk Hallingkost sine nettsider.