Livet på stølen

I sommer har du sjansen til å komme tett på husdyr, lokal tradisjon og kultur i naturskjønne omgivelser på Golsfjellet.

På Øynebråten Støl drives stølsbasert melkeproduksjon med opp i mot 25 kyr. Noe av melka blir foredlet lokalt på stølen, og blir til fristelser som melkeprim, rømme og kvikaker som selvsagt er mulig å kjøpe. I tillegg til utsalget er det også åpen stølskafé der det tilbys enkel servering. Stølen er en del av Budeienettverket Hallingdal

Stølen er åpen fra 12-17 torsdag til søndag i juli, i August hver lørdag og søndag 12-17.  Øynebråten Støl finner du Golsfjellet, mellom Hallingen og Oset

Stølsliv i heile Hallingdal

Opplev levande stølar med mjølking, separering, ysting, flatbrødbaking, gjeting, hesjing og stell av dyra. Stølane har mykje å by på, og her er det servering og sal av nylaga stølsmat. Her er surystil og rømme, kvikaku og lappar, fjellsmør, mjølkeprim og fløyteprim, geitost og trøgost. Nokre av stølane tilbyr overnatting og ulike aktivitetar. Stølane ligg i fine turområde.  Her, høgt over havet, ligg det til rette for både toppturar og rolegare rusleturar i lett terreng. Ta ein rundtur i Hallingdal gjennom vekslande landskap til stølsvollar med beitedyr.

For mer informasjon trykk besøk Hallingkost sine nettsider.