Kjøl deg ned – Gol sine badeperler

0
2171

Badeplasser

Kanskje trenger du et avkjølende bad på en varm sommerdag eller en rolig dag med fisking og bading på fjellet? 

Hopp i elva- eller i fjellvann. Siden Gol både har dal med elv og fjell med vann og tjern, finnes det flere populære bademuligheter både i sentrum og på fjellet. Nedenfor finner du en oversikt over de mest besøkte badeplassene på Gol.

Myklefoss Kraftverk

spot_img

Både i Hallingdalselva og Hemsil er mulighetene mange. Ved Myklefoss Kraftverk har du gode muligheter for å teste badeformen.

Veibeskrivelse

Stien starter ved Hesla Brua, til høyre for brua finner du en sti som følger elva oppover. Følg denne til du kommer til ett gammelt bygg, hvor den gamle Kraftstasjonen lå før. Det er et infoskilt og en stolpe der. Her er det mulighet for å ta seg et bad.

NB. Elva er regulert, så all bading skjer på eget ansvar. Det er en flott turkis kulp som er en skjult perle for alle badeløver.

Mobrua - Glitre Friluftspark

spot_img

Ønsker du en badeplass med mange fasiliteter? Da er Mobrua som ligger i Glitre Friluftspark midt i blinken for deg. Her kan du finne toalett, badekulper, naturlige sklier og stryk.

Veibeskrivelse

Like utenfor Gol sentrum (ved Rv. 7 – retning Ål/Geilo) finner du badeplassen ved Mobrua (Moen bru). Fra sentrum går det en vei til høyre rett før rundkjøringen på Rv.7 hvor du kan parkere, og finne undergang til badeplassen. Mobrua er Gol sin største og mest populære badeplass som både har tilrettelagt for å sette sykler, grille, bade og fdu vil også finne en grillplass og volleyballbane her. Elva renner rolig forbi, gjennom Hallingdalselva, en badeplass som passer for hele familien.

Tisleifjorden

spot_img

Golsfjellets største fjord byr på særdeles gode og tilrettelagte forhold for bading. Her er det flere muligheter rundt hele fjorden, og et av de mest populære områdene ligger ved Oset Høyfjellshotell. Her er det tilrettelagt med en liten sandstrand. Ellers er det bare å ta sykkelen og finne et flott badested rundt Tisleifjorden, f.eks ved Glomsrud.

 

Veibeskrivelse

Følg Rv. 51 mot Fagernes. Ta av til Oset Høyfjellshotell og følg skilt mot Oset/Osetvegen helt til du kommer til Oset Høyfjellshotell, her kan du parkere. Du kan også kjøre av mot Golsfjellet Fjellstue og følge Tisleifjorden bortover, der ligger det flere bademuligheter og parkeringslommer langs grusveien.

Lauvsjøen

spot_img

En meget flott badeperle lokalisert vest på golsfjellet. Her byr flotte naturforhold som alle kan like. Meget barnevennlig område der det ikke er noen form for strøm. Badeplassen på Lauvsjøen finner du imellom stikryss 102 og 123.

 

Veibeskrivelse

Følg skilting til Golsfjellet Vest fra rv 52. Ta av til Lauvsjø. Her kan du parkere i krysset. Fra parkeringen er det i underkant av 1 km til badeplassen, det er finest å bade på vestsiden av vannet.