Mjølkevegen - Fra Gol stasjon

Mjølkevegen Sør

Sykkelturer for alle nivåer. Perfekt for nye syklister eller erfarne fjellgeiter.

Online kart

spot_img

Aktiv tur til Høyfjellet

Sommeren nærmer seg og det kan være du trenger en ny tur å planlegge, og hva er vel bedre enn å finne en skjult eventyrlig sykkelrute? Gol er hovedstaden i Hallingdal, hvor du kan finne utallige turmuligheter. Mjølkevegen er en av Norges vakreste sykkelruter, opplev Golsfjellet og ta deg over til den berømte stølsvidda, godt merket sti hele distansen hvor du kan finne det grønne skiltet i en melkebu i alle etappene.

Gol er knutepunktet hvor øst møter vest, midt mellom Oslo og Bergen. Fra Oslo når du Gol på 2,5 time både med bil, buss og tog. Kommer du med toget, vil det første som møter deg være våre nye bysykler Gol by Bike. Perfekt for å utforske nye områder på sykkelen. 

Sørg for å ha en dag til å utforske bygdelivet! Handelssentrumet har alt du trenger av klær, utstyr og et godt restaurantliv. Legg siste planlegging på en av våre koselige restauranter med en halv halling og lokal tapasmeny!

Klikk her for kart og høydeprofil over Mjølkevegen. 

Sykkelutleie

I år har vi tatt sykkelutleien ett skritt lengere. Du kan nå leie sykler og levere et annet sted langs Mjølkevegen. Dette muliggjøres gjennom fjellkjeden som er et samarbeid mellom flere aktører langs Mjølkevegen. På Gol kan du hente og levere sykler hos Intersport Gol, Kamben Høyfjellshotell og Storefjell Resort Hotell. Sykler kan også hentes og leveres på Vaset, Fagernes, Tyinkrysset og Beitostølen.

Foto av Paul Lockhart

Mjølkevegen Sør

Savner du en aktiv uke som byr på mestring og treningsglede? Mjølkevegen gir deg en kombinasjon av storslått natur, stølsliv og fjelluft. En luksus vi unner alle å oppleve. Sykkelturen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, matopplevelser, stølsbesøk eller flotte natur- og kulturopplevelser. Ruten kan deles inn i etapper, som passer både for hobbysyklister og erfarne syklister. Terrenget er tidvis kupert og krevende, men det finnes også en rekke avstikkere som passer for alle. Etappeforslag finner du her. 

Kart og planlegging

Vi har kart over Mjølkevegen som du finner i vår nettbutikk og på Gol turistkontor. Det er også en flott bok med 15 sykkelturer på Golsfjellet med avstikkere til Mjølkevegen som Birgit Haugen har laget, som du også finner i nettbutikk og på Gol Turistkontor.

Mjølkevegen Sør er midt i blinken for par og grupper. Ta neste gjenforening med vennegjengen på Gol. eller inviter kjæresten med på helgetur, med tog til Gol kan du enkelt komme deg direkte inn på første sykkeletappe som går fra Gol stasjon til Golsfjellet. De tradisjonsrike og familiedrevne stølene, fjellstuene og hotellene på Golsfjellet tilbyr overnattingsmuligheter i alle kategorier. I området er det seterdrift, klukkende bekker, hytteliv og muligheter for flotte fotturer for store og små.

Ønsker du å sove i telt, hengekøye eller under åpen himmel, så er det fine muligheter for dette. Flere av våre overnattingsteder på fjellet har tilrettelagt for syklister og dagsturister samt hytteutleie og campingmuligheter.

Pub til pub på hjul - 10 tilrettelagte stopp

For mange er hele sykkelopplevelsen også det sosiale med å være på tur med god mat og drikke hvor fokuset både er belønning og mestring. Belønningen kan være så mangt, derfor syns vi du bør unne deg en sykkeltur med innlagte stopp.

På Mjølkevegen kan du og vennegjengen få til 10 perfekte stopp på veien:

  1. Storefjell Resort hotel
  2. Kamben Høyfjellshotell
  3. Golsfjellet fjellstue
  4. Oset Høyfjellshotell
  5. Vasskanten
  6. Gomobu Fjellstue
  7. Langestølen Kolonial og Kafè
  8. Sanderstølen
  9. Syndinstøga 
  10. Vasetstølen

Foto: Vegard Breie

Effektivt med baseferie

Reis mindre og opplev mer med baseferie! Vi vet at det å pakke inn og ut av kofferten er den kjedelige jobben med å reise. Det å holde seg til et område er vinn-vinn. Du sparer miljøet med færre transportettapper og får mer tid til å virkelig oppleve og finne roen. Og det er vel det ferie handler om – å ha god tid til å oppleve?

Med Gol som utgangspunkt er det kort vei til eksempelvis Sogndal, Stryn/Loen, Bergen, Hardangervidda, Aurlandsdalen, Flåm og Geiranger. Eller hva med å fullføre Mjølkevegen helt til Jotunheimen for å bestige noen 2000 meters topper som forlengelse av sykkelferien?

Bytt ut sykkelsetet med fjelltur og fisking

Sykkel er gøy, men kanskje har man lyst til å starte dagen med et frisk morgenbad, prøve fiskelykken eller gå en fjelltur på veien? 

Vannaktivitet

Det kan fort bli varmt på sykkelsete, og da passer det godt å legge inn et badestopp eller to på veien. På Tisleifjorden kan du nyte frisk fjelluft i vannkanten eller på SUP board, kano eller i motorbåt. Det nye servicehuset «Vasskanten» nede ved Oset Høyfjellshotell, gjør at du enkelt kan skifte fra sykkelklær til badetøy, lade batteriet, kjøpe et mellommåltid eller Nyt dagen ute, her har vi fasiliteter for alle.

Fiskeparadis

Med over 20 ulike vann og elver byr Golsfjellet på uendelige muligheter. Dette er ørretens rike, og her lever høyfjellsørreten uberørt slik den har gjort til alle tider. Å avslutte dagen med selvfisket ørret i panna gjør turen enda mer minnerik! Fiskesesongen varer fra 1.juni til 10. september. Hold deg oppdatert på gjeldende fiskeregler.

Ønsker du et avbrekk fra fiskingen anbefaler vi et stopp på Oset Høyfjellshotell hvor du finner Norges største private samling av antikk.

Det er få plasser i Norge som kan måle seg med Golsfjellet. Her får du servert høyfjellsterreng med behagelige stier, tekniske utfordringer og en drømmende utsikt. Book din ferie nå og tråkk i vei!

Previous articleBesøk dyrene på fjellet
Next articleAnbefalte fotturer