Mjølkevegen - Fra Gol stasjon

Mjølkevegen Sør

Sykkelturer for alle nivåer. Perfekt for nye syklister eller erfarne fjellgeiter.

Sommereventyr – Fra høyfjell til bygdeby

I år blir det mange som vil feriere i eget land og kommune, og hva er vel bedre enn å finne en skjult eventyrlig reisedestinasjon med et hav av aktiviteter? Gol er hovedstaden i Hallingdal, hvor du kan finne utallige turmuligheter. Langs Mjølkevegen kan du kombinere milevis med fjellsykling med besøk hos gjestfrie stølskafeer og høyfjellshoteller.

Gol er knutepunktet hvor øst møter vest, midt mellom Oslo og Bergen. Fra Oslo når du Gol på 2,5 time både med bil, buss og tog. Kommer du med toget, vil det første som møter deg være vår nye sykkelutleie. Perfekt for å utforske nye områder på sykkelen. 

Sørg for å ha en dag til å utforske bygdelivet! Handelssentrumet har alt du trenger av klær, utstyr og et godt restaurantliv. Legg siste planlegging på en av våre koselige restauranter med en halv halling og lokal tapasmeny!

Foto av Paul Lockhart

Mjølkevegen - Norges vakreste sykkelrute

Savner du en aktiv uke som byr på mestring og treningsglede? Mjølkevegen gir deg en kombinasjon av storslått natur, stølsliv og fjelluft. En luksus vi unner alle å oppleve. Sykkelturen kan kombineres med fotturer i fjellet, bading, fiske, matopplevelser, stølsbesøk eller flotte natur- og kulturopplevelser. Ruten kan deles inn i etapper, som passer både for hobbysyklister og erfarne syklister. Terrenget er tidvis kupert og krevende, men det finnes også en rekke avstikkere som passer for alle. Etappeforslag finner du her. 

Mjølkevegen Sør er midt i blinken for par og grupper. Ta neste gjenforening med vennegjengen på Gol. De tradisjonsrike og familiedrevne stølene, fjellstuene og hotellene på Golsfjellet tilbyr overnattingsmuligheter i alle kategorier. I området er det seterdrift, klukkende bekker, hytteliv og muligheter for flotte fotturer for store og små.

Ønsker du å sove i telt, hengekøye eller under åpen himmel, så er det fine muligheter for dette. Flere av våre overnattingsteder på fjellet har tilrettelagt for syklister og dagsturister samt hytteutleie og campingmuligheter.

Lokale delikatesser

Lurer du på hvordan det er å kombinere din ferie med stølsvidder, shopping og uteliv i sentrum?

I vår koselige sentrumsgate kan du finne butikker for enhver smak, og kjøpesenteret Kremmartunet. Kos dere med lokal drikke og mat på våre spisesteder. Her kan du bla. annet finne det populære bakeriet “Gol bakeri” som er kjent for både napoleonskake og softisen. Vi har rikelig med mattilbud i sentrum og på Golsfjellet. Prøv en Gol By Bike, så får du virkelig testet sykkeltilbudet vårt i sentrum. Bysyklene gir deg vinger, sett på power og sus av gårde ned sentrumsgata. Liker du å jakte stolper? På Gol kan du samle stolper både i sentrumsområdet og på Golsfjellet. En perfekt familieaktivitet som tar deg til steder du ellers ikke ville opplevd!

Foto: Mat So Klart

Sykkelutleie

I år har vi tatt sykkelutleien ett skritt lengere. Du kan nå leie sykler og levere et annet sted langs Mjølkevegen. Dette muliggjøres gjennom fjellkjeden som er et samarbeid mellom flere aktører langs Mjølkevegen. På Gol kan du hente og levere sykler hos Intersport Gol, Kamben Høyfjellshotell og Storefjell Resort Hotell. Sykler kan også hentes og leveres på Vaset, Fagernes, Tyinkrysset og Beitostølen.

Foto: Vegard Breie

Effektivt med baseferie

Reis mindre og opplev mer med baseferie! Vi vet at det å pakke inn og ut av kofferten er den kjedelige jobben med å reise. Det å holde seg til et område er vinn-vinn. Du sparer miljøet med færre transportettapper, hindrer potensiell smittespredning og får mer tid til å virkelig oppleve og finne roen. Og det er vel det ferie handler om – å ha tid til å oppleve?

Med knutepunktet Gol som utgangspunkt er det kort vei til eksempelvis Sogndal, Stryn/Loen, Bergen, Flåm og Geiranger. Eller hva med å fullføre Mjølkevegen helt til Jotunheimen for å bestige noen 2000 meters topper som forlengelse av sykkelferien?

Bytt ut sykkelsetet med bading, fiske og riding!

Sykkel er gøy, men kanskje har man lyst til å starte dagen med et frisk morgenbad, prøve fiskelykken eller ri på hest? 

Fjellbading

Det kan fort bli varmt på sykkelsete, og da passer det godt å legge inn et badestopp eller to på veien. På Tisleifjorden kan du nyte frisk fjelluft i vannkanten eller på SUP board, kano eller i motorbåt. Det nye servicehuset nede ved vannet gjør at du enkelt kan skifte fra sykkelklær til badetøy. Nyt dagen ute, her har vi fasiliteter for alle.

Fiskeparadis

Med over 20 ulike vann og elver byr Golsfjellet på uendelige muligheter. Dette er ørretens rike, og her lever høyfjellsørreten uberørt slik den har gjort til alle tider. Å avslutte dagen med selvfisket ørret i panna gjør turen enda mer minnerik! Fiskesesongen varer fra 1.juni til 10. september. Hold deg oppdatert på gjeldende fiskeregler.

Ønsker du et avbrekk fra fiskingen anbefaler vi et stopp på Oset Høyfjellshotell hvor du finner Norges største private samling av antikk.

 

Rikt dyreliv

Hils på høylandsfe, hester, sauer, kuer og fjellgris på Golsfjellet og på Øynebråten støl. Er du ekstra heldig møter du kanskje på rev, hare, rype, reinsdyr, elg, ugle eller kanskje den majestetiske kongeørnen. Ønsker du å ta ferien din i hele Hallingdal, så anbefaler vi deg og ta turen til Langedrag og Bjørneparken på Flå.

Det er få plasser i Norge som kan måle seg med Golsfjellet. Her får du servert høyfjellsterreng med behagelige stier, tekniske utfordringer og en drømmende utsikt. Book din ferie nå og tråkk i vei!