1, 2, 3 knips!
Høsten byr på vakre farger og klar luft. Ta med kameraet ditt og forevige de fineste øyeblikkene. Bo behagelig og ta turen rett ut i naturen. Kom deg raskt opp på topper, for eksempel Auenhaugen og Nystølvarden på Golsfjellet eller Kyrkja på Søråsen.

Sykkelentusiasten
Vil du sykle i flott stølslandskap, idylliske omgivelser med merket sykkelruter? Da kan vi anbefale stølsvidda på to hjul. Unik naturopplevelse, fjellveier, dyr på beite og trivelige hoteller og cafeer på veien. Bedre kan det ikke bli! Og du, det går an å leie el-sykler, så kommer du lettere fram. Ønsker du en enkel transportmiddel i Gol sentrum, har vi bysyklene Gol By Bike.

Hallingkost og fjellro
Hallingdal byr på et eldorado av gode kjøkken. Med utgangspunkt i Gol har du utallige muligheter. Bo på et av våre flotte familiedrevne hotell, enten på fjellet eller i sentrum. Flere av hotellene er viden kjent for sine gode og bevarte oppskrifter! Kombiner gjerne med en fjelltur eller to med en 3 retters middag. På Gol er du over tregrensa på et blunk.

Skal du på jentetur eller hyttetur? Det ligger over 200 hytter til leie på Gol og Golsfjellet, om du ønsker det helt primitivt finnes det fine vann og telte ved på Golsfjellet eller Hengekøyehotell i Gol sentrum.

Handelsentrum i Hallingdal

Gol er stedet hvor veiene møtes, sola alltid skin og hvor det kryr av butikker. Visste du at Gol i 2021 ble kåret som nummer 1 (per innbygger) på detail i Norge?? Totalt sett har Gol flest forhandlere og det største kjøpesenteret i Hallingdal. Den koselige gågata med selvstendige butikker, lokale bakeri, restauranter med noe for en hver smak.

Det skjer mye på Gol. Spennende arrangementer, store og små begivenheter man deler med andre entusiaster. Hva med å sykle i de familievennlige løypene på Hallingmo Stisenter eller i sykkelparken til Golsfjell Alpintsenter Bualie. 

Sjekk inn på et overnattingssted som oser av god service og kjennskap til nærområdet. Du kan våkne opp på den bonderomantiske Hesla Farm med hanen som galer, og gir egg til frokosten. Med Ligia som vert vil du alltid få topp service i særklasse, med stabbur som rommer vennegjenger fra 2-10 stk.

Familiehotellet Kamben Høyfjellshotell kan du virkelig komme i kontakt med naturen. Hotellet er omgitt av frisk natur på Golsfjellet, og har også hytteutleie. Kamben har blitt drevet i over 100 år, og hadde jubileum i 2020. Sykkelutleie og sykkelmuligheter til både Mjølkevegen, Stølsvidda, Tisleifjorden rundt med 5 retters til middag, servert med lokale delikatesser fra fjellets fangst og gårder.

Oset Høyfjellshotell er perfekt for grupper som både ønsker seg gode treningsforhold og nærhet til vann, sykkel og vandre muligheter. Den koselige Vasskanten Cafe ligger kun et øyekast ifra hotellet. Her kan du spille shuffleboard og frisbeegolf.

Storefjell Resort Hotell er aktivitetshotellet som også har mange kjente artister som Staut, Hellbillies i vinter, og Viltweekend rundt høstferien. Du kan både jakte på bær som multer, blåbær, eller hjort, elg og fjellrype!

Pers Hotell har et av Norges mest populære badeland – Tropicana. Ønsker du å konkurrere med gutta så er det både mulighet for en runde bowling, og Escape Room. Hotellet ligger midt i restaurantgaten med mulighet for en øl eller to!

Solstad Gjestegård ligger også i sentrum, i nærheten av kjøpesenteret Kremmartunet. Det er mulighet for å booke egne konferanserom og middager til større grupper. Nydelig avstand både til gåturer “Gol på langs” eller sykkel, hvor du kan leie sykkel på Gol turistkontor, som ligger rett ved siden av.

Gol Campingsenter har hytter, teltplass og bobil muligheter for deg som liker deg litt nærmere naturen. Book hytte, ta med sykler og test stisykling fra Autobahn, og ned Røytjern. Alle sykkelmuligheter finner du i trailguide app eller nettside.

Det finnes også flere hytter og campingplasser på Gol for en fullstendig side se her.

Litt av hvert

Tar du turen til Gol uansett om du vil ri, sykle, vandre eller plukke bær.

Hva med å ta turen opp til nabofjellet Skogshorn eller sykle rundt storevatn og tilbake til Golsfjellet. Gol er også en paradis for alle klatrefolk, den kjente plassen “Natten” ved Rotnheim tar deg opp på mange vanskelighetsgrader som vil utfordre både den nye og kjente klatreren.

Golsfjellet er tilrettelagt for masse motorsport og vannaktivitet, eller en lang oppkjøring eller hvis en treningstur kan lokke deg opp i høstværet.

Fårefestivalen 2022 ligger rett før høstferien og er perfekt helg og kombinere med andre aktiviteter i Hallingdal. Sett av 23-25 september da vil det både være bakkeløp opp Lisbetnuten, Frisklivsløp, konkurranser, musikk og festlig stemning i persgata.