På tide å samle gutta igjen? En aktiv langhelg med mye innhold, gode senger og deilig mat er midt i blinken! På Gol finner dere akkurat det, og mye mye mer.

Sykkelentusiasten
Gol er et yndet sted for syklisten! Her får du både grusveisykling, stisykling og landeveissykling. For tiden utbedres stiene på Golsfjellet, slik at de blir bærekraftige i mange, mange år framover. Dette gjør at det nå er enda morsommere å sykle på stiene våre! Er ikke stisykling noe for deg, er det mange flotte runder å ta rundt Gol og Golsfjellet.

Stisykling på høyfjellet

Det er få steder i Norge som kan måle seg med flytstiene på Golsfjellet. Her får du servert høyfjellsterreng med behagelig stier, tekniske utfordringer og en drømmende utsikt. Stisykling passer for deg som liker action, fart og en minnerik opplevelse.

Vi har stier fra fjell til dal, nybegynnere og eksperter. I fjor høst 2020, ble 3 stier skiltet, merket og oppgradert. Disse anbefaler vi på det sterkeste at du tester!

Storefjellrunden – Rød rute

Har du lyst til å cruise rundt på høyfjellet, godt over tregrensen? Da kan dette være runden for deg. Stort sett lettsykla flytsti som både duver over viddene, men også med topper som gir raske og herlige utforkjøringer.

Turen starter ved bunnstasjonen i Storefjell ski- og akesenter, hvor du sykler langs barneheisen opp til første løypekryss. Følg stien rett til topps på Gullknapp, her må de fleste av oss trille et par hundre meter …

Nyt utsikten på toppen, samtidig som du skriver deg inn i turboka. Herfra kan du praktisk talt se hele rundturen. Mot vest ser du Langhovda som er neste topp, mens du i mer nordlig retning ser både Veslefjell og Storefjelltoppen. Les hele turbeskrivelsen her.

Distanse: 9,5 km

Bilde: Vegard Breie

Gjuvarunden – Rød rute

En fantastisk fjellstirunde fra Storefjell høyfjellshotell på Golsfjellet over Gullknapp, Langhovda, ned Gjuva til Rosetra, et lite pusterom på grus, på sti mot Skutuset og Syningen og tilbake til hotellet over en mengde klopper som utfordrer balansen.

Stien begynner ved skiheisen bak hotellet, tråkk og skyv sykkelen opp på Gullknapp. Der er det bare å følge stien bort til Langhovda. Fra Langhovda holder du høgre og følger stien med en fantastisk utsikt mot Skogshorn.

Etter du passerer en liten bekk svinger du av til høgre, så venstre ved neste skilt og følger stien til du krysser Gjuva. Rett etter du krysser Gjuva går stien videre sørover og følger Gjuva på vestsiden ned til Rosetra. Herfra er det en liten grustransport til du kommer til avkjøringa mot Bergavollen, der begynner stien igjen på venstre side av vegen.

Her er det en liten klatring på veldig fin sti. Når du kommer til Syningen er det en super nedkjøring etterfulgt av ren plankekjøring. Les hele turbeskrivelsen her. 

Distanse: 11,6 km 

Bilde: Christina Winther

Bekarn – Blå rute

En rask og artig runde der du starter ved Storefjell Resort Hotel før du tar deg opp på Gullknapp (5 minutter trilling) og fortsetter på en herlig flytsti i retning den lille toppen Bekarn. Herfra går det utfor i en rask og artig nedstigning før du følger en behagelig sti tilbake til hotellet. Mye moro for den som har litt tid til overs. Les mer her. 

Distanse: 4,3 km

Bilde: Paul Lockhart

 

Overnatting på Gol og Golsfjellet

Bo på et av våre flotte og stinære overnattingssteder for å få maks ut av helgen! Les mer om sykkelsatsinngen til Gol her.

 Visste du forresten at Gol og Hallingdal er et eldorado for klatring?

Full fart
La adrenalinet pumpe og få fram konkurranseinstinktet på Gol Motor- og fritidspark. Ta helgen på Pers Hotell, spis god mat og ha hyggelige kvelder i Eriks Sportsbar. Prøv også en av de mange, gode restaurantene i Gol sentrum!

Dette og mye mer kan dere gjøre på Gol. Se alle produkter det er mulig å leie å gjøre her.

Kan du feriere i midtuke? Les våre tips her!

Previous articleVelkommen til Fårefestivalen 25. sept 2021
Next articleDisse kommer til Fårefestivalen 2021!