Foto: Cathrine Dokken

Midt mellom Bergen og Oslo finner du Gol og Golsfjellet. Uansett når du kommer vil du møte ekte gjestfrihet som har gjort bygda til et kjent og kjært reisemål. Den gjestmilde naturen, opplevelsene, handelssentrumet og arrangement er bare noen få av mange grunner til å legge turen innom Gol og Golsfjellet.

Et koselig sentrum med et bredt utvalg av butikker, kafeer og restauranter møter deg når du svinger av riksveg 7. I sentrum finner du også vår populære aktivtetsarena med både pumptrack og skatepark. Dette er morsomt for både små og store.  I tillegg kan du velge mellom flere overnattingssteder i Gol sentrum, alt fra overnatting på gård til camping og hotell.

Kjører du videre på RV51 mot Fagernes, kommer du til vakre Golsfjellet. Her finner du snilt høyfjellsnatur på sitt beste. Du finner flere overnattinger på Golsfjellet.

Sommeren på Gol er et paradis for barna, her er det aktiviteter og opplevelser i fleng. Her finner du informasjon om de ulike aktivitetene du kan gjøre på Gol om sommeren.

Bade
På Gol kan du bade i i små innsjøer, elver og basseng! Tørr du slippe deg løse i de naturlige elementene i Hallingdalselva? Eller vil du slippe jubelen løs i vannsklien i Tropicana? Les mer om bading på Gol.

 

Sykle
Om du vil suse borover stier og veier på sykkel, er Gol det perfekte reisemål. Her finner du flere flotte sykkelturer både på fjellet og rundt sentrum. Midt i sentrum finner du også en pumptrack og skatepark. Les mer om sykling på Gol.
Mellom Vinstra og Gol går også den populære sykkelruta, Mjølkevegen. En flott sykkeltur på fjell- og stølsveier.
Foto: Bjørn Jarle Kvande
Foto: Bjørn Jarle Kvande
Stolpejakten
I år har vi 80 stolper fordelt på 3 kart på Gol og Golsfjellet. De første 20 stolpene i sentrum blir aktivert fra i morgen 30. april 06:00🎉
I sentrum kan du samle stolper til fots og på hjul. Stolpene har forskjellig vanskelighetsgrad. Grønn farge er lettest og kan nåes med rullestol mens de mest krevende er markert med svart, og er plassert på Lisbetnuten og Skagahøgdi. Kanskje du vil legge søndagsturen forbi stolpene våre, og kombinere med en is på veien? 😉
I samarbeid med Hallingdal Flyklubb og Gol/Hemsedal Røde Kors ønsker vi alle en god stolpejakt og velkommen til Gol👋
Vil du lese mer om stolpejakten? Se her.

Bilde: Tone S. Gåsbakk

Gåturer
Et eldorado av stier og turmuligheter venter på deg. Fra sentrum kan du gå flere fine turer og Golsfjellet byr på snilt høyfjellsterreng for hele familien. I vårt turprogram «Upp å gå» finner du forslag til turer i hele Gol kommune. Les mer om våre turforslag her. 
Turbarn 02
Motorsport
På Gol finnes det et stort bil- og motormiljø. Vi har også en egen motor- og fritidspark som tilbyr motoraktivitet for små og store.
Gol Motor_Bunn
Fiske
Dra ørret i elv eller fjellvann? Valget er ditt og her kan du velge begge dele. Langs Hallingdalselva finner du flere fine fiskeplasser. Det samme gjelder for både Golsfjellet og Søråsen. Les mer om fisking på Gol her. 
Hallingdalselva_Cover
Og mange andre flere aktiviteter!
Riding, klatring, kano, aktivitetsparker, pumptrack og skatepark og mye mer. Med Gol som utgangspunkt har du fantastiske muligheter til å skape tidenes sommerferie. Se hele oversikten her.
Foto: Norges Bolteforbund
Foto: Norges Bolteforbund

Storefjell Hestesenter_Cover

Previous articleHer kan du spise på 17. Mai
Next articleSkatekurs, show og konkurranse med Skatelandslaget